Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

BOE!media heeft ruim 20 jaar ervaring met grafische vormgeving, marketing en online strategie. Op deze FAQ-pagina heb ik de meest gestelde vragen van de afgelopen jaren voor je verzameld.

Ik heb nog nooit eerder een website laten bouwen. Hoe werkt het precies?

Geen zorgen, voor alles is een eerste keer. Onze werkwijze staat zorgvuldig beschreven op de pagina “Werkwijze“.

Hoeveel kost een website?

De kosten van een website kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, net zoals bijvoorbeeld de kosten van een huis. Als richtlijn kun je aanhouden dat de websites die BOE!media bouwt, starten vanaf € 3000. Deze prijs kan uiteraard stijgen, afhankelijk van de specifieke wensen van jouw organisatie.

Hoeveel tijd kost het om een website te ontwerpen en te bouwen?

De tijd die wij nodig hebben om een website te creëren, hangt af van de omvang en complexiteit van jouw site en de kwaliteit van de beschikbare content (zoals teksten, foto’s, video’s). Een basiswebsite heeft doorgaans een doorlooptijd van 4 weken van begin tot oplevering.

Heb ik een eigen domeinnaam en webhosting nodig?

Ja, en we zullen je helpen om dit te regelen en in te stellen. BOE!media is geen webhostingbedrijf, maar biedt wel hostingpakketten aan voor klanten van BOE!Media

Doet mijn website het ook op mobiele apparaten?

Uiteraard! Alle websites die wij ontwerpen, werken op alle mogelijke apparaten. Afhankelijk van jouw wensen, kunnen we een website ontwikkelen en ontwerpen door middel van responsive design, waardoor de website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten.

Bouwen jullie ook e-commerce- of webshops?

Jazeker! Voordat Monique Dubbelman BOE!media begon, was zij zelf vanaf 2007 webshopeigenaar van een online winkel voor duurzame en biologische tuinartikelen. Zij weet dus exact waar je aan moet denken als je een webshop bouwt.

Wat is een CMS of Content Management Systeem?

Een  Content Management System is software die helpt om zelf de pagina’s op je website te bewerken en onderhouden, zonder dat je daarvoor technische kennis nodig hebt. Een CMS helpt je bij het bewerken en toevoegen van pagina’s, afbeeldingen, producten, of blogs op je website. Je hebt hiervoor geen aanvullende software nodig, een webbrowser en een internetverbinding zijn voldoende.

Geven jullie ook training?

Al onze klanten krijgen een maatwerk training over hoe ze het beste met hun website om kunnen gaan, op het niveau dat het beste bij hen past.

Vragen over WordPress Gutenberg

Wat is Gutenberg?

Gutenberg is het nieuwe WordPress, dat met versie 5 wordt gelanceerd. Je leest meer over Gutenberg op de officiële WordPress website.

Wanneer komt Gutenberg eraan?

Met de komst van WordPress 5. En wanneer WordPress 5 komt, dat is nog niet helemaal duidelijk. 

Tijdens State of de Word, op WordCamp US, december 2017, gaf Matt Mullenweg aan dat het streven is om eind april 2018 WordPress 5 te lanceren.

Update mei 2018: dat is dus duidelijk niet gehaald….

Ik wil Gutenberg niet gaan gebruiken, kan ik ook de oude teksteditor houden?

Ja dat kan. Je kunt ervoor kiezen om niet te updaten naar WordPress 5.0, maar dat brengt wel risico’s met zich mee. Zie ook de vraag “Moet ik WordPress per sé updaten”. Er bestaat ook een plugin waarmee je Gutenberg uitzet. 

Je ziet dan de oude teksteditor die je gewend bent. 

Maar Gutenberg gaat meer omvatten dan verandering van de teksteditor. Straks zullen ook de menu’s en widgets via Gutenberg worden geregeld. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je tijdig goed op de hoogte bent van de werking.

Krijg ik problemen met mijn thema’s en plugins met de komst van Gutenberg?

Dat is moeilijk te zeggen. Commerciële plugin- en themaontwikkelaars zijn momenteel ook hard bezig met het bijwerken van hun software zodat het goed samenwerkt met Gutenberg. Ook de standaard thema’s van WordPress zullen worden aangepast zodat ze goed werken met Gutenberg.

Moet ik WordPress per sé updaten?

Je kunt er altijd voor kiezen om met een oude versie te blijven werken. Maar je loopt dan een groter risico dat je website wordt gehackt, omdat oudere versies niet meer worden onderhouden. Hackers weten dat, en scannen op oude  WordPress versies omdat ze weten dat die kwetsbaar zijn. 

Daarnaast kun je ook je thema of plugins niet meer updaten, omdat die worden aangepast naar de nieuwste WordPress versie. Ook die worden daarmee kwestbaar en kunnen worden gehackt.

Ook is het zo dat, bij elke nieuwe versie, nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd aan thema’s, plugins en WordPress zelf. Door niet te updaten, mis je deze nieuwe functionaliteit waardoor je makkelijker kunt werken met WordPress.

Lees meer over het nut van updaten

Kan ik Gutenberg al op mijn echte website gebruiken?

Gutenberg is nog volop in ontwikkeling. Het wordt daarom afgeraden om het in een live-omgeving te installeren. Maak een lokale testomgeving aan en installeer daar de plugin, totdat de officiële versie wordt vrijgegeven.

Kan ik Gutenberg ook al ergens bekijken zonder dat ik het zelf installeer?

Jazeker. Op WordPress tv vind je diverse demonstraties over Gutenberg.

Verder heeft Tom J. Nowell een omgeving gecreëerd genaamd Frontenberg, waarin je zelf aan de slag kunt met Gutenberg.

 

Geeft BOE!media ook speciale Gutenberg trainingen?

BOE!media heeft geen open workshops over Gutenberg ingepland. Maar voor een maatwerktraining kun je altijd contact opnemen.

Gutenberg is nog in ontwikkeling. Hoe blijf ik op de hoogte van veranderingen na het volgen van een workshop?

Op de pagina met informatiebronnen over WordPress Gutenberg kun je je inschrijven voor de speciale BOE!media Gutenberg nieuwsbrief. We sturen je een update als er een nieuwe versie is gelanceerd.